هل ادویهای است که قرنهاست در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین بهعنوان دارو از خواص هل استفاده میکنند. هل که در اصل یک ماده رایج در غذاهای خاورمیانه و عربی است، در غرب نیز محبوبیت پیدا کرده است.
هل از دانههای چند گیاه مختلف به دست میآید که به خانواده زنجبیل تعلق دارند. طعمی متمایز دارد که مکمل غذاهای شیرین و خوش طعم است. مردم ممکن است از دانهها و غلاف هل در دسرها و غذاهای گوشتی و همچنین در نوشیدنیهایی مانند قهوه و چای استفاده کنند.
افراد همچنین ممکن است هل را بهعنوان یک مکمل برای مزایای آن مصرف کنند. هل حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است.
محققان چندین مطالعه کوچک روی هل انجام دادهاند که یافتههای آنها حاکی از آن است که هل دارای برخی فواید سلامتی است. در این مقاله قصد داریم به بیان خواص هل و طریقه مصرف آن به طور کامل بپردازیم.
طریقه مصرف هل
برای استفاده از خواص هل میتوانید هل را بهصورت غلاف، دانه یا پودر خریداری کنید. برای داشتن طعم تند، همیشه با غلافهای کامل آن را خریداری کنید زیرا هل آسیاب شده طعم ملایمتری دارد. اگر برای غذایی که به خواص هل نیاز دارید غلاف کامل لازم است؛ آنها را بهآرامی در تابهای روی حرارت متوسط برشته کنید تا معطر شوند.
بهطورکلی سایر دستورالعملها به دانه هل نیاز دارند. برای این کار غلافها را بشکنید و خودتان آنها را آسیاب کنید تا بهترین طعم را داشته باشید. میتوانید این کار را با ادویه کوب برقی یا به روش قدیمی و با هاون انجام دهید. هنگام افزودن هل تازه آسیاب شده به غذا مراقب باشید: مقدار کمی خیلی زیاد میشود. هل میتواند بهسرعت بر سایر مواد غلبه کند، بنابراین بهتدریج آن را اضافه کنید.
هل به خوبی با مرغ، گوشت قرمز، عدس، پرتقال، برنج و سایر ادویههای گرم مانند جوز هندی و دارچین ترکیب میشود.
خواص هل سبز
خواص هل
✔ خواص هل؛ قابلیت ضدمیکروبی دارد!
روغن دانه هل ممکن است بتواند باکتریها و قارچها را از بین ببرد.
یک مطالعه نشان داده که اسانس هل در از بین بردن چندین نوع مختلف باکتری و قارچ مؤثر است. اسانس هل در تحقیقات دیگر “فعالیت ضدمیکروبی را علیه تقریباً تمام میکروارگانیسمهای آزمایشی” نشان داد، درحالیکه مطالعه دیگری به این نتیجه رسید که این روغن میتواند جزء داروهای ضدمیکروبی جدید باشد.
بااینحال، مردم نباید اسانس هل را مصرف کنند و همیشه باید قبل از استفاده از هر داروی گیاهی جدید با پزشک مشورت کنند. برخی از محصولات میتوانند با داروهای دیگر تداخل داشته باشند یا عوارض جانبی ایجاد کنند.
✔ خواص هل؛ میتواند به سندرم متابولیک و دیابت کمک کند!
برخی از مطالعات نشان میدهد که هل میتواند به برخی از جنبههای سندرم متابولیک کمک کند.
سندرم متابولیک گروهی از شرایط سلامتی است که میتواند منجر به بیماری قلبی و دیابت نوع 2 شود که شامل:
چاقی
قند خون بالا
فشارخون
تری گلیسیرید بالا
کلسترول بالا
سطوح پایین کلسترول “خوب”.
در یک مطالعه حیوانی که در آن محققان با رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و چربی به موشها عمل کردند، جوندگانی که پودر هل نیز مصرف میکردند نسبت به جوندگانی که این مکمل را دریافت نکردند، وزن کمتر و کلسترول بهتری داشتند.
✔ خواص هل؛ میتواند به سلامت قلب کمک کند!
برخی تحقیقات حیوانی هل را با تقویت سلامت قلب مرتبط دانستهاند. یافتههای یک مطالعه روی موشها نشان میدهد که هل میتواند به محافظت در برابر حملات قلبی کمک کند.
مطالعه دیگری بر روی موشها نشان داد که روغن هل میتواند به بهبود سطح کلسترول در موشها کمک کند. محققان به مدت 8 هفته به موشها رژیم غذایی کلسترول بالا دادند. موشهایی که هل دریافت کردند در پایان مطالعه سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمتری داشتند.
✔ خواص هل؛ بهداشت دهان و دندان را به همراه دارد!
درحالیکه بسیاری از مردم ممکن است نعناع و دارچین را بهعنوان خوشبوکننده دهان بدانند، قرنها است که از هل برای این منظور استفاده میشود.جوان ایرانی (irjavan.com)
آنها این کار را نه فقط بهخاطر طعم هل انجام دادهاند؛ بلکه هل ممکن است به مبارزه با باکتریهای موجود در دهان که یکی از دلایل رایج بوی بددهان، حفرهها و بیماریهای لثه است، کمک کند.
یک مطالعه اخیر نشان داد که دانهها و میوه هل به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی میتوانند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کنند. یافتهها نشان داد که عصاره هل در ازبینبردن باکتریهایی که میتوانند منجر به بیماری یا عفونت لثه شوند، مؤثر است.
در یک کارآزمایی تصادفی، محققان از شرکتکنندگان خواستند دانههای رازیانه یا هل را به مدت 5 دقیقه بجوند. محققان دریافتند که جویدن هر یک از این دانهها در متعادل کردن PH در دهان موثر است که ممکن است به جلوگیری از ایجاد حفرهها کمک کند.
✔ خواص هل؛ سلامت کبد را تضمین میکند!
در طب آیورودا، مردم از هل به دلیل خاصیت سمزدایی آن استفاده میکنند. اگرچه شواهد علمی برای تأیید این مزیت وجود ندارد، اما به نظر میرسد هل دارای اثرات مفیدی بر کبد است که نقش مهمی در حذف سموم از بدن دارد.
یک مطالعه شامل افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی بود که اضافهوزن داشتند یا چاقی داشتند. شرکتکنندگانی که مکملهای هل سبز مصرف میکردند در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف میکردند، بهبودهایی در نشانگرهای سلامت کبد داشتند.
در مطالعه دیگری بر روی حیوانات، دانشمندان به موشها با رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات بالا تغذیه کردند و برخی از نشانگرهای سلامت کبد را اندازهگیری کردند. پس از 8 هفته، موشهایی که هل دریافت کردند نسبت به موشهایی که رژیم غذایی بدون مکمل مصرف کردند، استرس کبدی کمتری داشتند. این یافته نشان میدهد که هل میتواند به محافظت از کبد در برابر انواع خاصی از آسیبها کمک کند.
✔ خواص هل؛ خواص ضد سرطانی دارد!
هل حاوی مواد شیمیایی گیاهی طبیعی است که ممکن است قادر به مبارزه با بیماریهایی مانند سرطان باشد. این ادویه نمیتواند جای درمان سرطان را بگیرد، اما برخی مطالعات نشان میدهد که این ادویه میتواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.
✔ خواص هل؛ از زخمها پیشگیری میکند!
هل مانند زنجبیل، میتواند به درمان بیماریهای گوارشی کمک کند. برخی از افراد از این ادویه برای تهیه چای تسکیندهنده معده استفاده میکنند. همچنین ممکن است برای محافظت از معده در برابر زخم مفید باشد.
در یک مطالعه اخیر، محققان با دادن دوزهای بالای آسپرین به موشها باعث ایجاد زخم معده در موشها شدند. سپس به برخی از موشها عصاره هل دادند تا ببینند چگونه بر زخمهایشان تأثیر میگذارد. موشهایی که عصاره هل مصرف کردند نسبت به موشهایی که آن را دریافت نکردند زخمهای کوچکتر و کمتری داشتند.
یک منبع مورد اعتماد دیگر نیز یافتههای مشابهی را ارائه کرد. محققان دریافتند که عصاره هل، در ترکیب با زردچوبه و برگ سبز، به محافظت در برابر زخم معده در موشها کمک میکند. برخی از موشها آسپرین را بهتنهایی دریافت کردند، درحالیکه برخی دیگر عصاره گیاهی و سپس آسپرین دریافت کردند. موشهایی که عصاره دریافت کردند نسبت به موشهایی که گیاهان دارویی دریافت نکردند زخمهای کمتر و کوچکتری داشتند.
✔ خواص هل؛ هل ممکن است تنفس و مصرف اکسیژن را بهبود بخشد!
ترکیبات موجود در هل ممکن است به افزایش جریان هوا به ریهها و بهبود تنفس کمک کند.
هنگامی که هل در رایحهدرمانی استفاده میشود، میتواند بوی نشاطآور ایجاد کند که توانایی بدن شما را برای استفاده از اکسیژن در طول ورزش افزایش میدهد.
در یک مطالعه از گروهی از شرکتکنندگان خواسته شد تا قبل از راهرفتن روی تردمیل به مدت 15 دقیقه، اسانس هل را به مدت یک دقیقه استنشاق کنند. این گروه در مقایسه با گروه کنترل به طور قابلتوجهی جذب اکسیژن بالاتری داشتند.
راه دیگری که هل میتواند تنفس و استفاده از اکسیژن را بهبود بخشد، شل کردن راه هوایی است. این حالت ممکن است بهویژه برای درمان آسم مفید باشد.
خواص هل سیاه
خواص هل
هل سیاه دارای یکسری فواید دارویی است. در ادامه به بیان خواص هل سیاه میپردازیم.
✔ سلامت دستگاه گوارش
هل سیاه تأثیر مثبت بالایی بر دستگاه گوارش دارد. با کمک خواص محرک خود میتواند غدد معده و روده را برای ترشح شیرههای ضروری تحریک کند. همچنین به تنظیم روند ترشح آبمیوه بهمنظور کنترل میزان اسید معده کمک میکند. در نتیجه، احتمال ابتلا به زخم معده یا سایر اختلالات گوارشی به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد.
این ادویه همچنین برای درمان سوزش قلب و گرفتگی معده که دو علامت شایع اختلالات گوارشی هستند، مفید است. خواص هل برای درمان یبوست مزمن و بهبود اشتها نیز بسیار مهم است. علاوه بر این، هل سیاه ماهیت نفخآور دارد و میتواند گازهای شکمی را تسکین دهد. این به شما کمک میکند تا از شر سوءهاضمه و همچنین نفخ شکم ناشی از آن خلاص شوید.
✔ سلامت قلب و عروق
هل سیاه نیز تا حد زیادی بر سلامت قلب تأثیر میگذارد. کنترل ریتم قلب یکی از مهمترین خواص هل است که در نهایت فشارخون شما را کنترل میکند. احتمال لخته شدن خون را کاهش میدهد. این ادویه همچنین برای محافظت از شما در برابر گرمازدگی یا آفتابسوختگی در تابستان سوزان بسیار مؤثر است.
✔ سلامت ادرار
هل سیاه که یک ادرارآور مؤثر است. در خواص هل آمده است که میتواند ادرار را تسهیل کرده و سیستم کلیوی شما را سالم نگه دارد.
✔ سم زدایی
مطالعات نشان داده است که یکی از خواص هل سیاه سمزدایی برای بدن است. همچنین میتواند کافئین را از خون حذف کند تا بتوانید از اثرات نامطلوب آلکالوئید در امان بمانید.
✔ خواص بیهوشی
روغن استخراج شده از هل سیاه بسیار بیحسکننده و آرامبخش است. خواص هل سیاه میتواند درد حادی مانند سردرد را مهار کند. از اسانس تهیه شده از هل نیز برای رفع استرس و خستگی نیز استفاده میشود.
خواص هل برای کلیه
بخشی از دلیل اینکه هل یک سمزدای خوب است و برای کلیه توصیه میشود؛ داشتن دیورتیک است. درواقع به پاکسازی مجاری ادراری، مثانه و کلیهها، دفع مواد زائد، نمک، آب اضافی، سموم و همچنین مبارزه با عفونتها کمک میکند.
خواص هل برای سرماخوردگی
یک فنجان آب بجوشانید و هل و عسل را در آن بریزید. این معجون به عنوان یک درمان برای سرفه خشک و سرماخوردگی عمل میکند.
در واقع، کسانی که از رفلاکس اسید رنج میبرند، از سرفه خشک مداوم نیز شکایت دارند، جویدن هل روشی موثر برای مبارزه با آن است که منجر به تحریک غدد بزاقی میشود. این خواص هل به نوبه خود پوشش مخاطی معده را تقویت میکند و هضم غذا را سرعت میبخشد و علائم سوزش سر دل را نیز از بین میبرد.
به دلیل خواص ضد التهابی آن، به مقابله با بیماریهای تنفسی مانند آسم و سرماخوردگی شدید نیز کمک میکند. جویدن هل به مدت نیم ساعت در روز میتواند در درمان سرماخوردگی بسیار موثر باشد.
خواص هل برای لاغری
در اینجا چند دلیل برای خواص هل بیان میکنیم که میتواند به شما کمک کند تا از هل برای لاغری و کم کردن وزن خود استفاده کنید.
هل یک ادویه شناخته شده است که به کاهش نفخ یا سوء هاضمه کمک میکند. دارای ترکیبات فعالی است که به مبارزه با باکتریها کمک میکند و فلور روده را متعادل میکند. همچنین عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را فراهم میکند.
حاوی ملاتونین است که فرآیند سوزاندن چربیها را در بدن افزایش میدهد.
یکی از بهترین فواید هل این است که به دفع آب اضافی از بدن که به شکل ادرار در بدن باقی مانده است کمک میکند.
بسیاری از افراد چربی انباشته شده در اطراف شکم دارند. این افراد بیشتر در معرض خطر مشکلات مختلف سلامتی قرار میگیرند. آب هل به خلاص شدن از شر تجمع چربی کمک میکند.
چگونه آب هل را برای کاهش وزن درست کنیم؟
برای تهیه این آب و استفاده از خواص هل تنها کاری که باید انجام دهید این است که غلاف هل را خرد کرده و دانههای آن را استخراج کنید. حالا پوست غلاف و دانهها را در یک لیوان آب اضافه کنید و بگذارید یک شب بماند. اول صبح آن را بنوشید تا نهایت استفاده را ببرید. میتوانید به جای غلاف از پودر هل نیز استفاده کنید.
نیازی به گفتن نیست که برای کاهش وزن باید این نوشیدنی را با یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش همراه کنید. در غیر این صورت هل فایدهای نخواهد داشت.
خواص هل در چای
خواص هل
چای هل یک چای تند و شیرین است که در آسیا و خاورمیانه به عنوان یک داروی گیاهی استفاده میشود. دارای خواص ضد التهابی است که از سلامت قلب محافظت میکند و اغلب به عنوان یک ضد افسردگی برای تقویت خلق و خو استفاده میشود.
چای هل چیست؟
چای هل یک دمنوش گیاهی است که از غلاف بذر گیاه هل تهیه میشود. در این چای خواص هل به خوبی مشاهده میشود. دو نوع هل برای دم کردن چای استفاده میشود: هل سبز و هل سیاه. هل سبز از گیاهی میآید که با نام گیاهی Elettaria cardamomum شناخته میشود. این نوع هل دارای طعمی قوی و شدید است که هم تند و هم کمی شیرین است.
هل سیاه از گیاهی با نام گیاهی Amomum cardamomum میآید. چای هل سیاه دارای طعمی دودی است که با رایحهای تازه و کمی نعنایی در تضاد است.
هر دو نوع چای هل از دانههای هل این گیاه تهیه میشود. دانهها را میتوان مستقیماً در آب داغ دم کرد یا ابتدا پودر کرد. گیاهان هل بومی آسیا هستند، اما اغلب در مناطق دیگر از جمله گواتمالا و سریلانکا رشد میکنند. این گیاه به خانواده زنجبیل تعلق دارد و دارای دانههای سبز کم رنگ یا بژ است.
خواص هل و زنجبیل
اگر به دنبال یک نوشیدنی آرامبخش و عالی هستید به شما توصیه میکنم نوشیدنی هل و زنجبیل را آماده کنید.
طرز تهیه چای هل و زنجبیل
مواد مورد نیاز
2 لیوان آب
4 قاشق چایخوری عسل
1 قاشق غذاخوری ریشه زنجبیل تازه خرد شده
1/2 قاشق چایخوری هل آسیاب شده
6 عدد چای کیسهای
1-1/2 فنجان شیر بدون چربی
طرز تهیه
در یک قابلمه کوچک، آب، عسل، زنجبیل و هل را با هم مخلوط کنید. سپس بگذارید تا جوش بیاید. 10 دقیقه زمان کافی است.
چایهای کیسهای را به اندازه 2 فنجان چای دم کنید. تقریبا 3-5 دقیقه صبر کنید.
سپس چای که دم کشید را داخل قابلمه به سایر مواد اضافه کنید.
زنجبیل و کیسههای چای را دور بریزید. و در آخر شیر را هم به مواد اضافه کنید.
ارزش غذایی در 3/4 فنجان:
55 کالری
0 چربی (0 چربی اشباع)
2 میلی گرم کلسترول
39 میلی گرم سدیم
11 گرم کربوهیدرات (10 گرم قند، 0 فیبر)
3 گرم پروتئین
خواص هل و میخک
میخک و هل معطر، طعم شیرین و تند و فوقالعاده گرم کنندهای برای روزهای سرد زمستانی محسوب میشوند.
میخک و هل بخشی ضروری از اکثر غذاهای سراسر جهان هستند که عطری زیبا و طعم تند و لذیذی را به غذا اضافه میکنند. چه در بهارات ترکی، چه در گارام ماسالا هندی، چه راسالحانوت آفریقای شمالی استفاده شود، این ادویه دارای طعم و مزه فوقالعادهای است.
ادویه ها علاوه بر تغییر شکل غذا، فواید سلامتی زیادی نیز دارند. میخک و هل که اغلب برای مقابله با سرمای زمستان استفاده میشوند، میتوانند با چندین بیماری دیگر مبارزه کنند، که آنها را برای طب سنتی آیورودا و چینی و همچنین درمانهای خانگی معتبر در فرهنگها ضروری میکند.
طرز تهیه چای هل، زعفران و میخک
مواد مورد نیاز
4 فنجان آب
4 کیسه چای سیاه (یا 2 قاشق چای خوری چای برگ)
2 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
2-3 قاشق غذاخوری عسل
هل آسیاب شده ¼ تا ½ قاشق چایخوری
¼ قاشق چایخوری نخ زعفران
طرز تهیه
چای کیسهای را در آب جوش بگذارید تا 4 تا 5 دقیقه دم بکشد.
کیسههای چای را بردارید و دور بریزید.
آب لیمو، عسل، هل و میخک را به آب در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
زعفران را اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دیگر دم بکشد.
چای را در لیوان صاف کرده و میل کنید.
عوارض جانبی هل چیست؟
در کنار خواص هل، ممکن است این گیاه معطر برای بعضی از افراد عوارض جانبی را به همراه داشته باشد. این عوارض به قرار زیر هستند؛
فشار خون بالا
حالت تهوع و استفراغی که ممکن است بعد از جراحی ایجاد شود.
برونشیت
سرماخوردگی و سایر عفونتها
یبوست
سرفه کردن
صرع
مشکلات کیسه صفرا
سخن آخر
هل برای چاشنی غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده میشود. به طور گسترده در غذاهای هندی، خاورمیانه، عربی و سوئدی نیز استفاده میشود. هل در دو نوع وجود دارد و به عنوان غلاف کامل، دانه یا آسیاب شده استفاده میشود.
درواقع هل ادویهای است که از غلاف بذر گیاهان مختلف خانواده زنجبیل تهیه میشود. غلاف هل دوکی شکل و دارای سطح مقطع مثلثی است. غلافها حاوی تعدادی دانه است، اما کل غلاف هل را میتوان به صورت کامل یا آسیاب شده استفاده کرد. دانهها کوچک و سیاه هستند، در حالی که غلافها از نظر رنگ و اندازه بر اساس گونه متفاوت هستند.
دو نوع اصلی هل وجود دارد: هل سیاه و هل سبز و همچنین هل سفید که نسخه سفید شده هل سبز است. هل سبز نوعی است که بیشتر در غذاهای شمال اروپا و خاورمیانه یافت میشود، در حالی که شواهد در هند و آسیا اغلب مشخص میکنند که هل سبز یا سیاه استفاده میشود.
خواص هل برای قسمتهای مختلف بدن بسیار زیاد و باورنکردنی است. هل دارای خواصی مانند؛ رفع بوی بد دهان، آرامبخش، تضمین سلامت کبد، ضد سرطان، سلامت قبل، پیشگیری از زخمها، درمان کلیه، کاهش وزن و درمان سرماخوردگی است.
همچنین هل را میتوان همراه با چای، گلاب، زنجبیل و میخک نیز مصرف کرد. در حالت کلی محدودی برای مصرف هل نیست و میتوان آن را همراه سایر نوشیدنیها و غذاها مصرف کرد.
ناگفته نماند که بهتر است هل را به صورت غلاف کامل در ظرف در بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید. هل آسیاب شده را میتوان به طور مشابه ذخیره کرد، اما به سرعت بو و خاصیت خود را از دست میدهد و باید در اسرع وقت استفاده شود.
خواص هل برای سلامتی: طرز تهیه نوشیدنیهای فوقالعاده